Oravaisten Savustamo

Oravaisten Savustamo on kehittyvä yritys jota perustettiin v. 1999. Sitä johtavat Caj Norrgård ja Jan Sirén. Molemmat ovat hyvin kiinnostuneita ruuanlaitosta ja molemmilla on henkilökohtainen kokemus eläinten kasvattamisesta. He ovat hyvin selvillä eläinten eettisestä kasvattamisesta ja antibioottivapaan tärkeydestä. Siksi he hyväksyvät ainoastaan kotimaista lihaa.

Heillä on vankka tieto perinteisistä Pohjanmaalaisesta ruokakulttuurista jossa suositaan aito lihan maku. Ylpeydellä he jalostavat maailman puhtainta ruoka-ainetta, kotimainen liha. Inspiraation lähteinä ovat vanhat paikalliset reseptit. Tuotannossa hygieniataso on erittäin korkea ja lisäten erittäin vähän lisäaineita ja käyttäen paljon käsityötä saadaan aikaan maukkaita laadukkaita  lihatuotteita.

Kaikki tuotteet perustuvat savustamon omiin resepteihin. Uusia tuotteita ovat kehittyvillä, jopa uutuuksia joita markkinoilla ei vielä olla nähty.

Caj Norrgård – Tj, omistaja
Jan Sirén – Lihamestari, omistaja (eläkkeellä)

Perinteinen savustus

Lihan savustus on ainutlaatuista ja perustuu vanhoihin perinteisiin, joissa käytettiin leppäpuun lastua. Koko savustusprosessi on hyvin säilytetty salaisuus. Suurin osa kinkun valmistuksesta on käsityötä.

Ympäristöystävällinen tuotanto

Yrityksen koko sähkönkulutus katetaan vihreällä CO2-vapaalla vesienergialla Kimo Ruukilta.

Nykyaikaistaminen

Valmistus perustuu pohjalaiseen savustusperinteeseen. Savustuksessa käytämme leppäpuun lastua. Lämpötilan ja kosteuden mittaamme tietokoneavusteisesti useista mittauspisteistä samanaikaisesti. Syksyllä 2014 otimme käyttöön uuden tehokkaan pakkauskoneen. Tämä tarkoittaa käytännössä uudelleen suljettavia pakkauksia. Uuden pakkauskoneen tekniikka mahdollistaa myös räätälöidyt myyntierät ja automaattisen punnituksen. Hankinta on tärkeä askel toimintamme kehittämisessä.

Kesällä 2015 otimme käyttöön uuden viipalointikoneen, joka punnitsee jokaisen viipaleen erikseen. Tämän ansiosta pystyimme siirtymään samanpainoisiin pakkauksiin. Samalla lanseerasimme monta uutta tuotetta. Uudet panostukset antavat yritykselle kokonaan uuden ja tehokkaamman myyntikapasiteetin sekä paremmat mahdollisuudet laajempaan markkinointiin.


Tarjontamme

Tarjontamme vastaa laadukkaiden kotimaisten elintarvikkeiden kasvavaan kysyntään. Valmistamme tuotteemme ensiluokkaisista ja 100 prosenttisesti aidosti kotimaisista raaka-aineista. Huolellisesti valmistamamme laadukkaat tuotteet tarjoavat maittavan vaihtoehdon ruokapöytään sekä arkeen että juhlaan ympäri vuoden. Kehitämme jatkuvasti uusia maukkaita tuotteita. Joulukinkku on luonnollisesti joulun ajan suurin tuote, mutta meillä on myös muita kiinnostavia korkealaatuisia lihatuotteita, joiden avulla ruokapöydän tarjonta pysyy aina monipuolisena.

Oravaisten Savustamon henkilökuntaa.
Oravais Rökeri / Savustamo