Baconlindad mozzarella

4 portioner

8 skivorbacon
2mozzarella (á 125 gr)
2 skivorgott bröd
1 msksmör
1tomat
2 mskbalsamvinäger
2 mskolivolja
salt och svartpeppar och timjan, sallad och lite grönsaker

Sätt ugnen på 225 grader. Stek bacon på hög värme och låt rinna av på hushållspapper. Skär brödskivorna så de passar som botten till mozzarellan. Skiva tomaten i 4 ca 3-4 mm tjocka och stek hastigt i lite smör. Salta och peppra tomatskivorna. Stek brödskivorna gyllenbruna i lite smör.

Arrangera 4 förrättstallrikar med lite sallad och grönsaker till en salladsbädd.

Dela mozzarella i två lika stora bitar. Linda bacon runt mozzarella som en krage, ställ i en ugnsform och grädda ett par minuter i ugnen. Kontrollera ugnen hela tiden så mozzarellan inte börjar smälta.

Placera tomatskivan på brödet och mozzarellan på tomatskivan och sätt allt på salladsbädden. Krydda med lite salt, svartpeppar och timjan och ringla lite balsamvinäger och god olivolja över.